elokuu 21, 2022 Tekniikka 0

Haluatko sinäkin lemmikillesi parasta mahdollista ruokaa ja vain laadukkaimpia hoito- ja vapaa-ajan tuotteita? Aivan varmasti haluat ja se on varsin ymmärrettävää, onhan kyse arvokkaasta perheenjäsenestä, joka tuo jo pelkällä olemassaolollaan paljon iloa! Jokainen eläinten ystävä tietää, että lemmikkien ruoka- ja leluteollisuus on viime vuosina kehittynyt valtavasti parhaaseen mahdolliseen suuntaan! Lemmikeistä on tullut paitsi keskeinen kiinnostuksen kohde, niin myös iso bisnes eläintuotteiden kehittäjille. Jokainen eläinruokien valmistaja tietää, että eläinruokateollisuus on huippuunsa vedettyä parasta teknologiaa, jonka avulla lemmikeille valmistetaan laadukkaita ruokia jokaiseen päivään.

Hemmottele lemmikkiäsi laadukkailla tuotteilla

Lemmikkejä halutaan hemmotella sekä eläintuotteiden valmistajien että omistajien taholta, joten yleisesti tiedossa on, että korkea laatu maksaa. Toisaalta, laadukkaita eläintuotteita saa helposti ja edullisesti, kun vain tietää mistä ostaa. Nykyisin paras paikka hankkia lemmikkituotteita on internet, kuten zoo.fi -verkkosivusto. Otetaan esimerkiksi vaikka ihmisen paras ystävä, koira. Terveellistä ruokaa nauttiva ja ahkerasti liikkuva koira on aina onnellinen koira. Juuri kyseisiin asioihin eläinruoka- ja eläintuoteteollisuus perustuvat.

Omistaja ja lemmikki tekevät yhdessä monia asioita, joista yksi on päivittäiset juoksu- tai kävelylenkit. Oletko jo ottanut selvää, minkälaiset koiran valjaat sinun koirasi tarvitsee? Koiran valjaat ovat ostos, johon kannattaa panostaa ajan kanssa. Tärkeintä on, että koiran valjaat saavat lemmikin tuntemaan olonsa hyväksi, ne eivät hankaa, eivät purista eivätkä kiristä.

Lemmikki ulkoilee ympäri vuoden, joten pimeällä hyvä vaihtoehto on heijastavat valjaat, jotka on kätevä pukea ja ottaa päältä pois. Muita vaihtoehtoja ovat muun muassa vedonesto- tai jälkivaljaat. Mikä on paras vaihtoehto sinun koirallesi? Nettikauppa Zoo.fi on tuotteita pullollaan, joten oikeat tuotteet on mukava löytää 20 000 muun lemmikkituotteen joukosta. Muistathan, että yli 50 euron tuotteet saapuvat kotiisi ilman toimitusmaksua. Kyseisiä korkean teknologian tuotteita, kuten koiran valjaat, on ilo pitää koiran yllä kaikkina vuodenaikoina.

Teknologiaa myös ihmisen ja koiran välisessä tärkeässä kanssakäymisessä

Koiraa arvostetaan lemmikkinä erittäin paljon. Monet lemmikkiä koskevat teknologiavälitteiset sovellukset hyödyttävät kuitenkin ensisijaisesti lemmikin omistajaa eivätkä lemmikkiä. Tärkeintä olisi, että teknologia ja sen osa-alue teknologiavälitteinen viestintä palvelisi lähitulevaisuudessa myös lemmikkiä. Teknologiavälitteinen viestintä tarkoittaa etäpaikannusta, videopuheluita ja koiran toimintojen tarkkailua.

Ihminen kommunikoi mielellään koiransa kanssa, kuten myös koira omistajansa ja perheenjäseniensä kanssa. Yleisesti ottaen kommunikointi sujuu hyvin, mutta voisiko se sujua lähitulevaisuudessa vieläkin paremmin? Todennäköisesti voisi. Katsotaanpa seuraavaksi, miten.

Nykyään työelämä verottaa usein paljon omistajan ja koiran välistä yhteistä aikaa. Koira katsoo omistajaa aamulla suurin ihmettelevin silmin, että “minne olet menossa?”. Ja vaikka omistaja tietääkin tekevänsä oikein, silti usein koiran surumielinen katse tulee päivällä työpaikalla mieleen. Omistaja haluaisi päivän aikana tietää, kuinka koira pärjää yksin kotona ollessaan. Omistaja haluaisi usein myös tietää, mitä koira milloinkin haluaisi tai minkälainen on liikunnan aikana koiran kehon lämpö ja pulssi? Useimmiten koiran käyttäytymiseen ja liialliseen haukkumiseen liittyviä asioita haluttaisiin myös pohtia teknologian avulla.

Metsästyskoirat ja teknologiavälitteinen viestintä

Metsästäjät haluaisivat kovasti tietää asioita omasta metsästyskoirastaan metsästystapahtuman aikana. Koiran oman turvallisuuden varmistaminen on metsästäjälle asia numero yksi. Koiran helppo paikantaminen olisi toive numero kaksi. Viimeisimpänä tulee toive numero kolme, joka tarkoittaa koiran äänen kuulemista teknologian avulla, jotta tiedetään ajaako koira riistaa takaa eikä ole joutunut vahingossa ammutuksi muun jahtiporukan taholta.

Hyödyt koiralle

Koiraa itseään koskevana suurimpana hyötynä pidettiin sitä, että koira voi liikkua enemmän vapaana etäpaikannuksen avulla, mikä toisi mukanaan myös lisää turvallisuuden tunnetta. Hyötyjä koiralle olisi myös vapaa liikkuminen esimerkiksi aidatussa koirapuistossa muiden lajitovereiden seurassa.

Eläinten psykologiaa tutkineet henkilöt ovat todenneet, että kytkemätön koira pystyy kommunikoimaan paremmin lajitoveriensa kanssa kuin kiinni taluttimessa oleva yksilö. Mikä hienointa, teknologiavälitteisen kommunikoinnin etäohjauksen välityksellä katsottiin vähentävän tehokkaasti myös koirien välisiä konflikteja.