marraskuu 30, 2021 Tekniikka 0

Aina joulun alla käynnistyy tuttu härdelli, jolloin monet alkavat kuumeisesti pähkäilemään joululahjoja läheisilleen. Vaikka monessa perheessä saatetaankin suullisesti sopia, ettei lahjapaketteja tänä jouluna ostella, ilmestyy kuusen alle siitäkin huolimatta paketteja. Siksi jouluaattoon onkin hyvä varmuuden vuoksi varautua hankkimalla ainakin läheisimmille ihmisille paketit odottamaan aattoiltaa.

Joululahjojen valinta voi olla joskus hyvinkin helppoa, mikäli lahjansaaja on selkeästi ilmoittanut lahjatoiveensa. Aina näin ei kuitenkaan ole, jolloin jää lahjan antajan tehtäväksi pohtia, millainen lahja ilahduttaisi lahjansaajaa eniten. Etenkin miesten kohdalla lahjojen pähkäileminen voi tuottaa päänvaivaa, mikäli haluaa välttyä huonolta joululahjalta tai antaa joululahjaksi jotain muutakin kuin pelkän yleishyödyllisen lahjakortin tavarataloon tai pehmeän sukkapaketin.

Teknologia on usein nappivalinta

Jos ostoslistalla ovat joululahjat poikaystävälle, isälle tai veljelle, on teknologia yksi varteenotettava vaihtoehto. Erilaiset elektroniset laitteet ja muut vempaimet ovat usein mieluisia lahjoja, sillä ne tuovat arkeen helpotusta tai viihdettä eri tavoin. Kun mietinnässä on vaikkapa joululahja teknologiaa rakastavalle poikaystävälle, kannattaa liikkeelle lähteä kartoittamalla se, mitä mieheltä löytyy jo ennestään. Monelta mieheltä löytyy kotoa jo monenmoista teknologiaa, joten ennen lahjan hankkimista on fiksua tarkistaa, ettei mahdollinen tavara löydy miehen työpöydältä tai hyllystä jo valmiiksi. Toisaalta teknologia on muuttunut niin valtavin harppauksin viime vuosina, että mikäli miehen nykyinen laite kaipaa uutta korvaavaa tilalle, voi se olla hyvinkin toivottu ja tarpeellinen lahja.

Vaikka villasukat ja pyjamat ovat klassisia joululahjoja, jotka lämmittävät lahjansaajaa pitkään, ovat kovat lahjapaketit usein kaikkein jännittävimpiä. Kovan lahjapaketin sisältöä on yleensä vaikea arvuutella, mikä tuo jouluaaton viettoon oman hauskan lisäyksensä. Mikäli etsinnässä on kova lahjapaketti, löytyy teknologiaosastolta roppakaupalla mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Seuraavaksi esitellään muutamia joululahjaideoita teknologian ystäville, jotka ovat olleet viime vuosina erityisen suuressa suosiossa.

Joululahjaideoita teknologian ystäville

Mikäli pää lyö tyhjää, mutta mieli tekisi ostaa lahjansaajalle hyödyllistä tai viihdyttävää teknologiaa, voi jokin alla esiteltävistä vaihtoehdoista tulla siinä tapauksessa kyseeseen.

Sähköhammasharja

Vaikka hammaslääkärit ovat jo pitkään suositelleet sähköhammasharjoja perinteisten käsikäyttöisten hammasharjojen sijaan, ovat yllättävän harvat siirtyneet käyttämään niitä. Tällä hetkellä markkinoilta löytyy kuitenkin todella monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja eri hintahaarukoissa, joten laadukkaan sähköhammasharjan hankinta ei enää ole budjettikysymys. Sähköhammasharja palvelee arjessa takuulla pitkään ja pitää huolen myös lahjansaajan suuhygieniasta. Mikäli kylpyhuoneesta ei vielä sellaista löydy tai jos entinen on nähnyt parhaat päivänsä, kannattaa sähköhammasharjaa harkita joulupukin säkkiin lisättäväksi.

Lämpölevy

Harvasta suomalaisesta kotitaloudesta löytyy lämpölevyä, vaikka ne ovatkin joissain maailman kolkissa hyvinkin suosittuja. Lämpölevy voi kuitenkin olla todella kätevä tuote, mikäli kodin keittiötila on rajallinen tai jos lahjansaaja viettää paljon aikaa esimerkiksi luonnossa. Lämpölevyn avulla on mahdollista lämmittää ja pitää lämpimänä ruokia helposti ja hyvinkin pitkiä aikoja, joten kenenkään ei tarvitse popsia ruokaansa jäähtyneenä. Myynnissä on nyt paljon langattomia vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat esimerkiksi lämpimän keiton nauttimisen piknikillä. Vaikka lahjansaaja sattuisikin olemaan ihminen, jolta tuntuu löytyvän jo kaikkea, on silti hyvin todennäköistä, ettei lämpölevyä vielä kuitenkaan ole hankittuna.

Pieni drone

Dronet ovat olleet muodissa jo useamman vuoden ajan, ja ne tuntuvat kiehtovan useimpia teknologiaan hurahtaneita valtavasti. Drone onkin ollut suosittu joululahja teknologian ystäville, sillä ne tarjoavat monenlaista hauskaa kokeiltavaa ja näpertämistä. Dronea voi lennättää hupimielessä omalla kotipihallaan tai ottaa sen mukaan esimerkiksi lomamatkalle upeiden otosten ikuistamiseen. Käytti sitä mihin tarkoitukseen hyvänsä, on dronen kuoriutuminen joululahjapaketista todennäköisesti iloinen yllätys kelle tahansa lahjansaajalle.