heinäkuu 18, 2017 Tekniikka 0

Kvanttitekniikka käytössä

Kuvittele pieni tietokonesiru, jonka päällä on lähes yhtä minimaalinen koelauta. Jotain mikroskooppisen pientä, jolla on kuitenkin tarpeeksi tehoja toimia tietokoneen tavalla, ilman monimutkaista piirilevyä. Samalla sitä voitaisiin liikuttaa valon tai äänen avulla. Tätä on kvanttitekniikka ytimekkäästi. Se kontrolloi teknologiaa fysiikan lakien avulla ja pyrkii yhdistämään koneiden, sekä ihmisen kommunikoinnin sujuvaksi. Kvanttitekniikan kehitykset viime vuosien aikana ovat olleet erittäin jännittäviä ja vaikka tämän teknologian hyödyntäminen onkin vasta alkamassa, on sillä suuri vaikutus tulevaisuuteen.

Nuorten teknologia liikkeet

Nuoret eivät ole koskaan aikaisemmin olleet yhtä käteviä teknologian kanssa ja yhtä paljon yhteydessä muiden kanssa. Aikaa on runsaasti käytettäväksi, eikä teknologian hyödyntäminen ole enää kallista, jolloin on myös aikaa nähdä ja pohtia maailman vääryyksiä. 2010 – luvun lama ja yleinen levottomuus, mikä on tuonut myös toivottomuuden tunnetta, on saanut aikaan paljon sellaista liikehdintää, mitä ei aikaisemmin ollut. Yhä enemmän on myös nuoria koulutettuja ja kouluttamattomia henkilöitä, joilla ei ole todennäköistä löytää työpaikkaa vuosienkaan päästä ja internetin ansiosta nämä henkilöt voivat yhdistyä, luomaan uusia liikkeitä sekä fyysisessä maailmassa, että kyberavaruudessa.

Nanoteknologia

Teknologia nano tasolla mahdollistaa uskomatonta tarkkuutta ja tavan kopioida luonnon perustoimintoja. Alkuun on hyvä tiedostaa, kuinka pieni mitta nano oikeastaan on. Jos otetaan paperin palanen, se on paksuudeltaan 100 000 nanometrin pituinen. Tämä teknologia vaikuttaa tulevaisuuteen hyvin paljon, sillä sitä hyödynnetään lähes jokaisella alalla, aina tekniikasta lääketieteen laitteisiin, tietokone tieteisiin, kuvantamiseen ja useaan muuhun. Nanolääketiede on yksi nopeimmin kasvavista aloista, koska monet sairaudet ja kehon virheet tapahtuvat solutasolla ja käyttäytyvät sekä geenien, että ympäristön määräämällä tavalla. Nanoteknologialla on mahdollisuus hoitaa ongelmia juuritasolla, jolloin niihin päästään paremmin kiinni. Sitä voidaan käyttää estämään sairauksia, tai parantamaan niitä ja geeniteknologian kanssa niiden mahdollisuudet ihmisten terveyden parantamisessa ovat rajattomat.

Pimeät netit

Maailma muuttuu jatkuvasti pienemmäksi, kun sosiaaliset välineet ja kyberavaruus kasvavat. Samalla myös rikollisten on helpompi ottaa mikä tahansa paikka, tai maa, kohteeksi, sillä tiedon käyttäminen pimeän netin syövereissä, on yleistä. Hakkereita löytyy paljon ja näillä on tapansa päästä käsiksi herkkään tietoon, mitä löytyy esimerkiksi hallitusten ja lainvalvonnan sivustoilta ja tietokannoista. Samalla voidaan hakkeroida yksittäisten ihmisten pankkikortteja. Ongelma varkaiden ja rikollisten kiinnisaamisessa on siinä, että nämä voivat heittää jälkiä tuhansille koneille, jolloin poliisin on mahdoton selvittää jokaista jälkeä ja saada alkuperäinen paikka tietoon. Nykyään maailma ei pyörisi ilman internetin toimintaa, joten mahdollisuus esimerkiksi koko netin kaatumiseen, vaarantaisi todennäköisesti jopa koko ihmiskunnan tilanteen.